Biografie Dominik Messiaen
In 1973 slaakt Dominik zijn eerste kreetje. Achttien jaar later gaat hij talen studeren, Frans en Duits. Nog eens vier jaar later, in 1991, vertrekt hij met een master toegepaste taalkunde en een G.P.B.-diploma op zak. Tot daar loopt voor de ouders alles volgens plan.
Dan begint Dominik de zoektocht naar zijn artistieke identiteit. Hij volgt talloze cursussen: mime, theaterimprovisatie, clowning, jongleren, acrobatie, buikspreken en dans (tapdans, dansimprovisatie, stijldansen en breakdance). Hij loopt stage bij de gerommmeerde mimespeler Marcel Marceau (F), volgt masterclasses bij topgoochelaar Jeff Mc Bride (USA) en slaagt en passant voor de audities voor de "Mimenschule Ilg" (Schweiz) en de "Formation artistique pour les Arts du Cirque" (B). Uiteindelijk kiest hij in 2000 voor een professionele theateropleiding aan de "Ecole internationale de théâtre Lassaad" (B).

De opgedane kennis en vaardigheden resulteren in Dominik Messiaen zijn onnavolgbare stijl. Elegant als een danser, vertederend als een clown, verbazingwekkend als een tovenaar en welbespraakt en grappig van nature. Met zijn jongensachtige uiterlijk charmeert hij elk publiek en door zijn veelzijdigheid verrast hij vriend en vijand.
Als de politie Dominik contacteert met de vraag of hij een zakkenroller demonstratie kan geven voor Buurt Informatie Netwerken, trekt hij naar de Duitse toppickpocket Christian Lindemann. Van hem leert hij de knepen van het vak. Door de jaren heen ontwikkelt Dominik zijn eigen technieken en ontpopt zich tot een pickpocket expert.
Tijdens een bijeenkomst van pickpockets in de UK is hij getuige van een hypnose act. Zijn interesse is gewekt en hij integreert de hypnose geleidelijk aan in zijn walk-around act en ontwikkelt een hypnoseshow. In diezelfde periode, rond 2013, eist Dominik zijn drukke leven zijn tol en krijgt hij 2 zware migraine aanvallen per week. Ten einde raad zoekt Dominik zelf de hulp van een hypnotiseur. En met succes!
Onder de indruk van het resultaat volgt hij de hypnotherapie opleiding aan de European Hypnosis Academy. Toch gaat hij zelf niet aan de slag als therapeut. Hoewel hij graag mensen helpt, combineert hij entertainment en therapie liever niet. Pas veel later laat hij zich toch overtuigen door de herhaaldelijke vraag van toeschouwers die hem na de hypnoseshow om hulp vragen. Eerst stuurt hij de mensen immers door naar een collega maar als blijkt dat de mensen geen contact opnemen met de collega's, voelt hij zich moreel verplicht om de mensen zelf verder te helpen. Als ex-leerkracht, vader van twee hoogbegaafde kinderen en echtgenoot van een medisch specialiste lijkt die rol hem op het lijf geschreven. Desondanks beperkt hij zich oorspronkelijk tot het helpen van mensen die tijdens zijn hypnosevoorstelling in diepe trance waren. Dit doet hij gratis als wederdienst en uit dank voor hun vertrouwen. Door de grote vraag besluit hij om vanaf 1 september 2022 ook andere mensen verder te helpen.
In 2018 neemt hij Walter Janssens (regisseur van Kommilfoo) onder de arm en herwerkt zijn hypnoseshow tot een heuse avondvullende theatervoorstelling. Het resultaat? Laat u verrassen en oordeel zelf!