top of page
Meld je aan voor kortingen, gratis downloads en updates en beluister GRATIS de AUDIOHYPNOSE "Minder Stress" t.w.v. 17,00 euro!
Hartelijk dank voor jouw aanmelding. Je ontvangt een mail met de link voor de audiohypnose.

Biografie Dominik Messiaen

In 1973 slaakt Dominik zijn eerste kreetje. Achttien jaar later gaat hij talen studeren, Frans en Duits. Nog eens vier jaar later, in 1991, vertrekt hij met een master toegepaste taalkunde en een G.P.B.-diploma op zak. Tot daar loopt voor de ouders alles volgens plan.

 

Dan begint Dominik de zoektocht naar zijn artistieke identiteit. Hij volgt talloze cursussen: mime, theaterimprovisatie, clowning, jongleren, acrobatie, buikspreken en dans (tapdans, dansimprovisatie, stijldansen en breakdance). Hij loopt stage bij de gerommmeerde mimespeler Marcel Marceau (F), volgt masterclasses bij topgoochelaar Jeff Mc Bride (USA) en slaagt en passant voor de audities voor de "Mimenschule Ilg" (Schweiz) en de "Formation artistique pour les Arts du Cirque" (B). Uiteindelijk kiest hij in 2000 voor een professionele theateropleiding aan de "Ecole internationale de théâtre Lassaad" (B).

Voorstelling Gent markt sync.01_25_00_23.Still016.jpg

Waarvoor kunt u The Charming Hypnotist inhuren?

IMG_7192 Podium.jpeg
Stumaco 2017 - Martimax - 255.jpg

Hypnosevoorstelling

Laat je fascineren

Hypnose workshop

Leer zelf hypnose

De opgedane kennis en vaardigheden resulteren in Dominik Messiaen zijn onnavolgbare stijl. Elegant als een danser, vertederend als een clown, verbazingwekkend als een tovenaar en welbespraakt en grappig van nature. Met zijn jongensachtige uiterlijk charmeert hij elk publiek en door zijn veelzijdigheid verrast hij vriend en vijand.

 

Als de politie Dominik contacteert met de vraag of hij een zakkenroller demonstratie kan geven voor Buurt Informatie Netwerken, trekt hij naar de Duitse toppickpocket Christian Lindemann. Van hem leert hij de knepen van het vak. Door de jaren heen ontwikkelt Dominik  zijn eigen technieken en ontpopt zich tot een pickpocket expert.

 

Tijdens een bijeenkomst van pickpockets in de UK is hij getuige van een hypnose act door Sean Michael Andrews. Zijn interesse is gewekt en hij integreert de hypnose geleidelijk aan in zijn walk-around act en ontwikkelt een hypnoseshow. In diezelfde periode, rond 2013, eist Dominik zijn drukke leven zijn tol en krijgt hij 2 zware migraine aanvallen per week. Ten einde raad zoekt Dominik de hulp van een hypnotiseur. En met succes!

 

Onder de indruk van het resultaat volgt hij de hypnotherapie opleiding aan de European Hypnosis Academy gevolgd door een aantal masterclasses. In al die opleidingen mist hij echter de wetenschappelijke en medische achtergrond die enkel artsen kunnen meegeven. Daarom maakt hij heel bewust de keuze om zelf niet aan de slag te gaan als therapeut of coach. Hoewel hypnose in sommige gevallen een heel effectieve tool kan zijn, is hij van mening dat die met de nodige omzichtigheid en in de juiste omstandigheden moet worden gebruikt door medisch of psychologisch geschoolde en gediplomeerde hulpverleners. 

 

Toch laat de hypnose microbe hem niet los en neemt hij in 2018 Walter Janssens (regisseur van Kommilfoo) onder de arm en herwerkt zijn hypnoseshow tot een heuse avondvullende theatervoorstelling. Daarin laat hij zien dat showhypnose ook op een respectvolle manier kan. 

 

Het resultaat? Laat u verrassen en oordeel zelf!

bottom of page