Hypnotherapie

last VAN ROKEN, OVergewicht, slaapproblemen, angst of stress?

Laat u nu helpen !

WIE IS DOMINIK MESSIAEN?

Dominik Messiaen is van opleiding master Toegepaste Taalkunde en werkte 5 jaar als docent Frans en Duits in het 4de en 5de middelbaar.  In 2012 lijdt Dominik Messiaen 2 maal per week aan zware migraine aanvallen. Na allerhande behandelingen belandt hij ten einde raad bij een hypnotiseur. Die geneest hem als bij wonder met 1 enkele sessie. 

 

Dominik zijn interesse is gewekt! Hij volgt de hypnotherapie opleiding bij de European Academy of Hypnosis en volgt master classes in binnen- en buitenland. Tegelijk ontwikkelt hij een hypnoseshow in regie van Walter Janssens (reg. Kommilfoo en Man Man Man).

 

Sindsdien toont Dominik Messiaen als Hypnotherapeut andere mensen hoe hypnose hen kan helpen. Of het nu is voor een genezing, een positieve gedragsverandering of nieuwe inzichten. Hypnose werkt!

WAARMEE KAN HIJ U HELPEN?

                                                  Hypnotherapeut Dominik Messiaen specialiseert zich in niet-medische hypnose. Hij focust zich daarbij op                                                     positieve gedragsverandering. Daardoor voelen mensen zich fysiek en mentaal fitter en beter.

                                                  Beeldt u gewoon eens in wat de impact is van het stoppen met roken, van het afvallen, van het beter                                                             omgaan met stress. Stel u voor wat dit doet met uw gezondheid, uw welbevinden en uw zelfbeeld! 

 

                                                  Of beeldt u in wat een wereld van verschil het maakt als u plots meer zelfvertrouwen heeft en daardoor alle                                                   kansen grijpt die het leven u biedt?

 

                                                  En neem het gewoon aan: it's all in the mind!

 

Dankzij hypnose krijgt u toegang tot het onderbewuste. Het onderbewuste is goed voor 90 % van ons brein. Daar zitten herinneringen en automatismen opgeslagen. De hypnotiseur zorgt ervoor dat uw bewustzijn en uw onderbewustzijn op 1 lijn zitten. Dan gaat de rest vanzelf. Is dat niet het geval en wil je bvb. met jouw bewustzijn heel hard stoppen met roken, dan zal dit niet lukken als het onderbewustzijn niet mee werkt. Ons onderbewustzijn en dus ook onze gewoontes zijn zoveel sterker dan ons bewustzijn. Wie kent niet iemand in zijn omgeving die tevergeefs heeft geprobeerd te stoppen met roken of te vermageren?

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarvoor kan je hypnotherapie aanwenden?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat hypnose vooral heel effectief is voor veranderingen van gedragspatronen en automatismes. Denk daarbij aan (irrationele) angsten of fobieën, het stoppen met roken, beter omgaan met stress, verandering van eetpatroon en gewichtsverlies

Ook voor pijnreductie wordt hypnose vaak gebruikt, ook in medische context. Zo wordt er in het Universitair Ziekenhuis van Gent regelmatig geopereerd onder hypnose. Dit biedt enorme voordelen t.o.v. de klassieke narcose die heel nare neveneffecten kan opleveren.

Sommige tandartsen vervangen de klassieke anesthesie door hypnose. 

Ook reumatologen zien steeds meer het nut van hypnose om fybromyalgie patiënten te helpen met pijnvermindering.

Voordat een hypnotiseur pijn behandelt, is overleg met de huisarts heel belangrijk. Pijn is normaal gezien een nuttig signaal. Dus eerst moeten alle nodige onderzoeken uitgevoerd zijn om uit te sluiten dat er een onderliggend probleem is. Zowel bij benigne als als maligne pijn heeft de pijn een belangrijke signaalfunctie. Om erger te voorkomen mag de hypnotiseur die zeker niet volledig uitschakelen.

Ook voor het verwerken van trauma's kan hypnose nuttig zijn. De regressie techniek die hiervoor gebruikt wordt, kan echter potentieel problemen veroorzaken. Daarom is omzichtigheid geboden en is het raadzaam om hiervoor naar een psycholoog of psychiater te gaan.

Is hypnose veilig?

Hypnose is een heel natuurlijke toestand waar we ons regelmatig in bevinden zonder het te beseffen. Daarbij blijf je alles horen, zien en voelen. Je blijft gewoon normaal functioneren. Dus hypnose is volledig veilig. 

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op ons blog.

Bij pijnreductie en regressie voor het verwerken van trauma's is de nodige voorzichtigheid geboden. Samenwerking en overleg met huisarts, psycholoog of psychiater zijn sterk aanbevolen.

Bij het stoppen met roken, gewichtsreductie, stressvermindering en het afleren van tics of slechte gewoontes kan je er vanzelfsprekend enkel baat bij hebben.

Hoe ben ik zeker dat alles verloopt zoals het hoort?

Op het einde van elke sessie geeft Dominik Messiaen de suggestie dat de gehypnotiseerde zich alles haarfijn herinnert. Nadeel is dat sommigen twijfelen of ze wel echt in hypnose waren. Dit nadeel weegt echter niet op tegen de gemoedsrust voor beide partijen.

Daarenboven wordt elke sessie van Dominik Messiaen gefilmd en 3 weken bijgehouden. Gedurende die periode kan het beeldmateriaal desgewenst per mail (aan info@charminghypnotist.com) opgevraagd en bekeken worden. Daarna wordt het beeldmateriaal om privacy redenen verwijderd. 

Dominik Messiaen volgde een professionele opleiding.

Kan ik na de hypnose sessie met de auto rijden?

Absoluut. Een goede hypnotiseur zal trouwens ook altijd een Wake-up uitvoeren. Hij formuleert positieve suggesties om zeker te zijn dat de gehypnotiseerde persoon helemaal alert is. 

 

Sommige mensen, somnambulisten genaamd, kunnen diep in hypnose gaan waardoor ze de eerste secondes of minuten nog even suf kunnen zijn. Door een degelijke wake-up is dit minimaal en gaat dit na enkele ogenblikken vanzelf over. Na een hypnose sessie maakt Dominik Messiaen steeds nog een praatje zodat hij 100% zeker weet dat alles in orde is.

Moet ik mijn medische behandeling stopzetten?

Absoluut niet. Sterker nog: wees ten allen tijde therapietrouw (ook als je niet bij een hypnotiseur gaat)!

 

Neem steeds uw medicatie zoals voorgeschreven door uw behandelend geneesheer. Hypnose of andere behandelingen kunnen een medische behandeling enkel aanvullen maar nooit vervangen!

Aangezien Dominik Messiaen zich beperkt tot niet-medische hypnose vermijdt hij zo interferentie met het mogelijke beleid van artsen. 

 

Kunnen resultaten gegarandeerd worden?

Wel als je mijn instructies nauwkeurig opvolgt en als je de verandering écht wil.

 

Als jouw partner jou bvb. verplicht om te stoppen met roken maar u wil het niet echt, dan zal hypnose niet werken.

 

Soms is er ook een onderliggende motivatie om het ongewenste gedrag verder te zetten. Dit heet "ziektegewin" of in het Engels "secondary gain".

Stel dat ik 2 grootmoeders heb. Een ervan is heel actief en de andere is heel depressief. De familie beslist om haar bij een hypnotherapeut te brengen. Toch blijkt de behandeling niets uit te halen. Hoe is dit te verklaren? Wel,  de depressieve grootmoeder krijgt heel veel aandacht en medelijden. Iedereen komt naar haar toe. Het verlies van die aandacht is voor haar onderbewustzijn stukken erger dan de depressieve gevoelens. Bijgevolg blokkeert het onderbewustzijn de verandering en blijft alles bij het oude.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Als er geen onderliggend probleem is (ziektegewin, zwaar trauma e.d.) volstaat vaak 1 sessie. Dit hangt wel af van de bereikte trancediepte. In sommige gevallen zijn meerdere sessies noodzakelijk. Bij een middelmatige trance kan dit een drietal sessies zijn, bij hele lichte trance tot 6 sessies.

Wat kost hypnotherapie?

Een sessie kost 125 euro en duurt maximaal 90 minuten. Dit wordt niet terugbetaald door de mutualiteiten. Door de efficiëntie van de behandeling wordt het aantal sessies tot een minimum beperkt. 

Als je de kostprijs hoog vindt, bedenk dan eens hoeveel u bespaart op gezondheid en ook in geld door te stoppen met roken, door af te vallen of door andere positieve veranderingen. Om nog maar te zwijgen van de dokters- en hospitalisatiekosten op termijn.

Dominik Messiaen volgt ook regelmatig dure bijscholingen om  u de beste zorg te garanderen. Hij beperkt het aantal behandelingen per dag ook tot maximum drie zodat hij elke cliënt de nodige aandacht en zorg kan garanderen.

U wil nog meer weten over hypnose?

Neem een kijkje op ons blog of abonneer u op ons Youtube kanaal!

Youtube kanaal hypnose

Waarom kiezen voor hypnose therapie bij Dominik Messiaen?

Kwaliteitsgarantie

Dominik Messiaen volgde de professionele opleiding tot hypnotherapeut. Daarnaast volgde hij talloze opleidingen en masterclasses in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte hij ook 5 jaar als docent in het middelbaar onderwijs.

Snel resultaat

Hypnotherapeut Dominik Messiaen maakt gebruik van het Jeffrey Stephens protocol, aangevuld door andere technieken zoals de "Arrow Technique" van Anthony Jacquin. Vaak volstaat 1 sessie voor een blijvend resultaat.

Discretie

Als echtgenoot van een medisch specialiste beseft Dominik Messiaen maar al te goed wat beroepsgeheim betekent. Bij Dominik is uiterste discretie verzekerd!

 

The Charming Hypnotist

Dominik Messiaen heeft als hypnotiseur de missie om mensen te helpen. Tijdens zijn hypnoseshow schenkt hij het publiek en de vrijwilligers een heerlijke ervaring. Daarenboven maakt hij ze bewust van de oneindige mogelijkheden van hypnose. Tijdens de hypnotherapie sessies helpt hij mensen tot nieuwe inzichten en positieve gedragsverandering dankzij hypnose.

0032 499 27 68 26

PAGES

Hypnose show

Hypnose Keynote

Hypnose Workshop

Hypnotherapie

Stoppen met roken

Afvallen door hypnose

Blog hypnose

Video hypnose

Contact Hypnotiseur

Privacy & Cookie Disclaimer

©2019 by The Charming Hypnotist. All rights reserved.