Helpt hypnose tegen Corona?

Vanzelfsprekend kan hypnose je niet genezen van het Corona virus. Sommige hypnotiseurs beweren dat je het immuunsysteem kan boosten d.m.v. hypnose maar daarvoor is geen wetenschappelijke evidentie. Gewoon voldoende bewegen en gezond eten en drinken daarentegen kosten niets en zijn zeker zo effectief. En natuurlijk gewoon de adviezen van de overheid opvolgen. Je handen regelmatig grondig wassen en de sociale afstandsregels respecteren.


Toch kan hypnose in principe nuttig zijn in het afleren van slechte gewoontes. Automatismen worden namelijk onderbewust gestuurd en zijn vaak aangeleerd.

Zo raken we ons gezicht ontelbare keren aan zonder het te beseffen of geven we elkaar een hand voordat we er erg in hebben. Om nog maar van nagelbijten te zwijgen. Deze automatische “reflexen” kunnen onder hypnose eenvoudig geherprogrammeerd worden omdat de hypnotiseur directe toegang krijgt tot het onderbewustzijn.


Nu is het virus echter al te verspreid en het risico op besmetting natuurlijk al te groot. Daardoor is het momenteel absoluut af te raden om voor niet levensbedreigende zaken een hulpverlener op te zoeken.


De Corona crisis zal ongetwijfeld ook voor veel angst en depressies zorgen. Een psycholoog of psychiater die hypnose gebruikt kan het Corona gegeven “herframen”. Door klassieke hypnose of door conversationele hypnose kan hij de patiënt het probleem vanuit een ander perspectief laten zien. Een perspectief dat mogelijkheden biedt i.p.v. een bedreiging. Als je thuis moet blijven, kan je het als een gelegenheid zien om meer tijd door te brengen met jouw gezin. Ben je tijdelijk werkloos, dan kan je genieten van de rust. Je kan reflecteren over het leven. Nadenken over jouw doelen op middellange of lange termijn.


In mijn hypnosevoorstelling “Rozeschijn en manegeur” laat ik ook zien hoen je door middel van hypnose een emotie kan switchen naar een andere emotie. Je kan zo negatieve gevoelens ombuigen in positieve gevoelens. Je kan faalangst omzetten in zelfzekerheid en zelfvertrouwen. Of je kan kwaadheid omvormen tot vergevingsgezindheid. Je moet het enkel willen en de suggestie van de hypnotiseur onder hypnose willen aannemen.

0 keer bekeken

The Charming Hypnotist

Dominik Messiaen heeft als hypnotiseur de missie om mensen te helpen. Tijdens zijn hypnoseshow schenkt hij het publiek en de vrijwilligers een heerlijke ervaring. Daarenboven maakt hij ze bewust van de oneindige mogelijkheden van hypnose. Tijdens de hypnotherapie sessies helpt hij mensen tot nieuwe inzichten en positieve gedragsverandering dankzij hypnose.

0032 499 27 68 26

PAGES

Hypnose show

Hypnose Keynote

Hypnose Workshop

Hypnotherapie

Stoppen met roken

Afvallen door hypnose

Blog hypnose

Video hypnose

Contact Hypnotiseur

Privacy & Cookie Disclaimer

©2019 by The Charming Hypnotist. All rights reserved.