top of page

Eerste Hulp Bij het Organiseren van een bedrijfsevent

Bijgewerkt op: 21 okt. 2022


Help! U wil uw collega's een onvergetelijke avond bezorgen. Maar hoe begint u daaraan?


U kunt het uzelf natuurlijk makkelijk maken en een bundel tickets kopen voor een onvergetelijk optreden zoals de hypnoseshow "De Kracht van Verbeelding" van de CharmingHypnotist. Op die manier bent u verzekerd van een professioneel optreden in uitstekende omstandigheden zonder dat u ook maar iets zelf hoeft te doen. Tickets reserveren, en klaar is Kees! Daarenboven vermijdt u zo financiële verrassingen.


Organiseert u toch liever zelf een bedrijfsfeest en bent u bereid daar de nodige investering qua tijd, energie en geld in te steken? Dan helpen wij u op weg met de volgende tips.


1. Stel een organisatiecomité samen zodat u het werk kan verdelen. Maak een werkgroep die de financiën regelt, iemand die de locatie zoekt en contracteert, een creatieve werkgroep die het event vorm geeft, een werkgroep die de technische kant verzorgt en een ploeg die de artiesten contacteert en begeleidt.


2. Bepaal vooraf een budget en hou dat strikt in de gaten. Voorzie ook een bepaald bedrag voor onvoorziene kosten.


3. Kies een locatie. Doe dit ruim op voorhand zodat u nog enige keuze heeft. Denk daarbij aan de capaciteit die u nodig heeft om uw gasten te ontvade (gratis) parkeerplaatsen? Voorziet u het beste een pendelbus? Voorziet de locatie zelf de inrichting of moet u zelf decoratie aanbrengen?


4. Kies eventueel een thema: Paris Chique, Gypsy, circus, Gatsby, Interbellum, maffia ... Let erop dat als u in een bepaald thema werkt, u dit moet doortrekken in de locatie, de inkleding, de kledij, de acts en de catering en dat dit de kosten behoorlijk de hoogte in kan jagen.


5. Bepaal welke acts u wil en neem zo snel mogelijk een optie bij de artiest(en) van uw keuze. U kunt bvb. een walk-around-act inhuren, een hypnose workshop organiseren of misschien is een podiumshow de beste optie. Hou in het laatste geval rekening met mogelijke extra kosten i.v.m. podium, licht en geluid. Komt u er zelf niet uit wat voor jullie event de beste optie is, neem dan gerust contact op met ons.


6. Voorzie professioneel geluid en licht. Dit is des te belangrijker als u ook optredens voorziet.


7. Maak een checklist waarin u minstens volgende elementen opneemt zodat u niets over het hoofd ziet.


- budget per kostenpost

- programma: timing, artiesten, thema

- locatie, vervoer, parkeergelegenheid

- catering: al dan niet aangepast aan het thema

- inkleding

- licht en geluid


Nog 1 tip: een bedrijfsfeest organiseren vraagt erg veel tijd en energie. Begin daarom minstens een paar maanden op voorhand en voorzie tussentijdse deadlines!


Wil u zich bij nader inzien toch de moeite en het risico besparen?


Reserveer dan gewoon een bundel tickets voor de hypnoseshow "De Kracht van Verbeelding"! Zo bent u verzekerd van een zorgeloze, onvergetelijke avond. Heb je vragen of reserveer je graag specifieke plaatsen, contacteer ons dan gerust!

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page